The Witcher 3, Tüm Zamanların En Çok Satan 10 Oyunu Arasında Tahtını Kurdu!

The Witcher 3, Tüm Zamanların En Çok Satan 10 Oyunu Arasında Tahtını Kurdu!

CD Projekt RED'in geliştirmekte olduğu birçok proje arasında odağına aldığı yeni Witcher üçlemesi öne çıkıyor.

Çığır açan bir fantastik oyun serisi olan The Witcher'ın üçüncü oyunu "The Witcher 3: Wild Hunt, satış rakamlarıyla önemli bir başarıya imza attı. Geliştirici stüdyo CD Projekt RED tarafından yapılan açıklamaya göre oyun tüm zamanların en çok satan 10 oyunu arasına girerek bugüne kadar 50 milyondan fazla kopya sattı.


The Witcher 3, Tüm Zamanların En Çok Satan 10 Oyunu Arasında Tahtını Kurdu!


Polonya'nın önde gelen video oyunu geliştiricilerinden biri olan CD Projekt RED, 2023 yılının ilk çeyreği için finansal sonuçlarını kamuya açıkladı. Bu rapora göre şirket yılın ilk üç ayında 175 milyon PLN'lik (yaklaşık olarak 41,5 milyon dolar) gelir elde etti ve bu gelirin net karı 70 milyon PLN (yaklaşık 16,5 milyon dolar) olarak gerçekleşti.


Toplam gelirin büyük bölümünün, bir diğer fenomen oyunları olan "Cyberpunk 2077"nin satışlarından geldiğini tahmin etmek pek de zor değil. Fakat "The Witcher 3: Wild Hunt"ın yeni nesil konsol versiyonları da CD Projekt RED'in bu çeyrekteki mali başarısına önemli bir katkı sağladı.


Bu muazzam satış başarısını duyuran CD Projekt CFO'su (Mali İşler Müdürü) Piotr Nielubowicz, The Witcher 3, bugüne dek 50 milyondan fazla oyuncu tarafından satın alındı ve bu bizim için büyük bir gurur kaynağı." ifadelerini kullandı.

Nielubowicz, "The Witcher" serisinin ikonik bir RPG olmasının ötesinde 2015'ten bu yana tüm zamanların en çok satan 10 video oyunu arasına girdiğini de vurguladı. CD Projekt RED'in yöneticisi, serinin üç oyununun toplamda 75 milyon kopya sattığını belirterek "Bu başarı, Witcher evreninde geçen gelecekteki projelerimiz için bizi daha da heyecanlandırıyor." dedi.


Bu başarıları açıklamalarının ardından Polonyalı oyun devi, istatistiklerin tamamen kamuoyuna açık olduğunu ve bu başarıların stüdyonun finansal açıdan sürdürülebilir olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti. CD Projekt RED'in geliştirmekte olduğu birçok proje arasında odağına aldığı yeni Witcher üçlemesi öne çıkıyor. Bu yeni serinin ne zaman çıkacağı henüz bilinmese de stüdyo "Witcher 1" remaster sürümünün üçlemeye başlangıç yapacağını belirtiyor.


The Witcher 3, Tüm Zamanların En Çok Satan 10 Oyunu Arasında Tahtını Kurdu!


Ayrıca "Project Sirius" adlı bir diğer Witcher projesinin de geliştirme sürecine baştan başlandığı duyuruldu. CD Projekt RED'in "Cyberpunk 2077"nin devamı niteliğinde olan "Project Orion"un da geliştirme aşamasında olduğu biliniyor.


"The Witcher 3: Wild Hunt"ın tüm zamanların en çok satan oyunları arasına girmesi, oyun dünyasında CD Projekt RED için yeni bir dönemin kapılarını aralamış gibi görünüyor. Bu dönem, hem oyuncular hem de geliştirici ekip için heyecan verici yeni projeler ve başarılarla dolu olacak gibi duruyor.

Total War Pharaoh, Türkçe Dil Seçeneği ile Geliyor!
Total War Pharaoh, Türkçe Dil Seçeneği ile Geliyor!

Ekim ayında piyasaya sürülmesi planlanan Total War Pharaoh, strateji oyunlarının sınırlarını zorluyor.